Ruitersportcentrum Manege Meulendijks Heeze

Met behulp van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor nieuwe lessen op RSC manege Meulendijks. Vul het formulier a.u.b. zo volledig mogelijk in. 

Bent u een nieuwe ruiter? Vul dan het formulier voor nieuwe ruiters in.

Onze paarden en pony's

Ruitersportcentrum Manege meulendijks beschikt over zo'n 45 paarden en pony's met allemaal een eigen karakter en specialiteit

Zo hebben wij paarden voor de beginnende en recreatieruiter, maar ook paarden voor ruiters met interesse in springen, dressuur of reining.

Onze gevorderde ruiters krijgen de kans om met een manegepaard de overstap te maken van recreatie- tot de wedstrijdsport.

Topsporters

De manegepaarden en -pony's zijn echte topsporters. Ze moeten hard werken, luisteren naar de (onervaren) ruiter en -bij de beginnende ruiters- vooral 'bomproof' zijn.

Omdat wij veel van onze paarden verlangen, zorgen wij dat ze niets tekort komen. Zo krijgen ze sportbrok en gerst van een goede kwaliteit en daarnaast ook stro, hooi en gras (in de weide). Indien nodig krijgen de paarden nog extra bijvoeding.

De stallen en weides beschikken over stromend water.

 

Lekker buiten met andere paarden

De paarden en pony's van RSC Manege Meulendijks gaan het gehele jaar in groepen op de weide. Hierdoor kunnen alle paarden veel vrij bewegen en hebben ze fysiek en sociaal contact met soortgenoten.

Optimale verzorging

Onze paarden krijgen regelmatig bezoek van de tand- en veearts om te zorgen dat de paarden in goede conditie blijven. Daarnaast zorgt de hoefsmid wekelijks voor een goede hoefverzorging.

Goed harnachement

Onze zadels zijn aangepast aan de specialiteit van het paard. Zo hebben we dressuur-, spring-, western- en veelzijdigheidzadels. Wij proberen altijd een zadel te vinden wat zo goed mogelijk past, maar om drukplekken te voorkomen, hebben veel paarden een gelpad of bontvachtje onder het zadel. De zadels en hoofdstellen worden iedere week schoongemaakt en als dat nodig is ingevet en hersteld.

In de fotogallerij staan foto's van onze paarden.

palomino

Volg ons op Facebook!  facebook

knhs witlogo outdoorgeldrop veiligheidscertificaat FNRS-logorecreatief-heeze-leendelogogeldrophippique

Ruitersportcentrum Manege Meulendijks - Strabrechtseheideweg 6 - 5591 TZ  Heeze - Nederland - info@manegemeulendijks.com