Ruitersportcentrum Manege Meulendijks Heeze

Aanmeldingsformulier voor vaste ruiters

Met behulp van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor nieuwe lessen op RSC manege Meulendijks. Vul het formulier a.u.b. zo volledig mogelijk in. 

Bent u een nieuwe ruiter? Vul dan het formulier voor nieuwe ruiters in.

Starterslessen voor ruiters zonder ervaring

Ruiters met geen of weinig ervaring starten bij RSC manege Meulendijks in de starterslessen

In deze lessen wordt kennis gemaakt met het rijden op een paard of pony, het op- en afzadelen en de verzorging. Deze lessen worden gegeven door 2 instructeurs. Regelmatig neemt de 2e instructeur de ruiters apart voor een privéles. In deze lesmomenten wordt aan de longe (lang lint) gereden, zodat gewerkt kan worden aan de balans van de ruiter.

Het doel van de starterslessen is het opdoen van een basiskennis van het paardrijden en de verzorging van het paard. Daarnaast kan zelfstandig gestapt en gedraafd worden en kunnen de ruiters aan de longe galopperen.

Na de starterslessen stromen kinderen door naar de beginners les en volwassenen naar een niveau 1 les.

Kleuters & junioren

Bij de eerste starters & minilessen is verwacht dat een ouder/ verzorger het kind begeleidt. Dit zodat het vertrouwen in het paard en de instructeur rustig opgebouwd kan worden en het kind ‘ponyvrij’ wordt. Kleuters worden tot 7 jaar begeleid door een ouder/ verzorger. Dit omdat zij vaak motorisch en fysiek niet in staat zijn een pony zelfstandig te besturen.

Kom je bij ons rijden?

Wat goed dat je hebt gekozen om te komen rijden bij een ruitersportcentrum die aangesloten is bij de KNHS/FNRS. Binnen ons ruitersportcentrum is het met het oog op veiligheid verplicht om in bezit te zijn van een ruiterpaspoort. Hiermee bent u niet alleen extra verzekerd, maar kunt u ook gebruik maken van andere voordelige acties.
> Meer informatie over het ruiterpaspoort

 

Aanmelden starterspakket

Om aan te melden voor het starterspakket vragen wij u het aanmeldingsformulier voor nieuwe ruiters in te vullen:  > aanmeldingsformulier nieuwe ruiter

 

Heeft u nog vragen omtrent het starten met rijlessen?

  

Blijven paardrijden?

Ruiters stromen bij voldoende ervaring en vaardigheden door naar het volgende niveau.

Kijk bij ‘Lestijden’ voor het actuele lesschema. Het doorstromen naar een ander niveau is altijd in overleg met de instructie.

starterslessen

palomino

Volg ons op Facebook!  facebook

knhs witlogo outdoorgeldrop veiligheidscertificaat FNRS-logorecreatief-heeze-leendelogogeldrophippique

Ruitersportcentrum Manege Meulendijks - Strabrechtseheideweg 6 - 5591 TZ  Heeze - Nederland - info@manegemeulendijks.com