Ruitersportcentrum Manege Meulendijks Heeze

Met behulp van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor nieuwe lessen op RSC manege Meulendijks. Vul het formulier a.u.b. zo volledig mogelijk in. 

Bent u een nieuwe ruiter? Vul dan het formulier voor nieuwe ruiters in.

Wat heb ik nodig voor de eerste les?

Voor de allereerste lessen is het aanschaffen van kleding en cap nog niet nodig

Caps zijn te leen op ons ruitersportcentrum en voor de eerste les is het voldoende als u of uw kind een makkelijk zittende, niet te wijde en liefst elastische broek aan heeft met stevige hoge schoenen met sterke doorlopende zool en een kleine hak. De zool mag niet te veel profiel hebben, anders blijf je snel hangen in de beugels. Bij lange haren is het veiliger de haren vast te maken in een staart of vlecht.

Als eenmaal de smaak te pakken is, is een eigen uitrusting aan te raden. Het is niet alleen veiliger om speciale paardrij kleding te gebruiken, het maakt paardrijden ook leuker, omdat het lekkerder zit.

  • Cap
  • Rijlaarzen of jodphurs met chaps
  • Rijbroek
  • Handschoenen
  • Staart/haarnetje
  • Zweep 

Juiste uitrusting en gedragregels

Helemaal verslaafd na de eerste paar lessen?

Dan is het de moeite waard om te investeren in de juiste spullen. Paardrijden is en traditionele sport, die vroeger alleen werd gedaan door rijke mensen. Een beetje daarvan zie je terug tijdens wedstrijden, als iedereen keurig gekleed gaat in rijjasjes.

Maar ook tijdens de lessen is het de bedoeling dat je netjes voor de dag komt. Dat hoeft niet overdreven in een jasje, maar naveltruitjes of blote schouders horen niet in een rijbaan thuis. Te wijde truien zijn onpraktisch omdat de instructeur dan niet kan controleren of je in de juiste houding zit.

Lange bengelende sieraden of sjaals zijn gevaarlijk, omdat je daarmee kunt blijven haken. Rij niet rond met je jas of vest open. Je paard zou kunnen schrikken van het geflapper en het ziet er slordig uit.

Kauwgom of snoepgoed kauwen tijdens rijden is erg gevaarlijk. Het kan in je luchtpijp schieten tijdens een onverwachte beweging, waadoor je stikt.

Rook nooit in de stallen of op een paard en zorg dat je mobiele telefoon uit staat als je aan het rijden bent.

Kom je bij ons rijden?

Wat goed dat je hebt gekozen om te komen rijden bij een ruitersportcentrum die aangesloten is bij de KNHS/FNRS. Binnen ons ruitersportcentrum is het met het oog op veiligheid verplicht om in bezit te zijn van een ruiterpaspoort. Hiermee bent u niet alleen extra verzekerd, maar kunt u ook gebruik maken van andere voordelige acties.
> Meer informatie over het ruiterpaspoort

 

palomino

Volg ons op Facebook!  facebook

knhs witlogo outdoorgeldrop veiligheidscertificaat FNRS-logorecreatief-heeze-leendelogogeldrophippique

Ruitersportcentrum Manege Meulendijks - Strabrechtseheideweg 6 - 5591 TZ  Heeze - Nederland - info@manegemeulendijks.com